Ispovest jedne preljubnice : jutro posle

Published on 08/02,2013

Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4

Konfuzija i neverica dok lagano podižem stvari sa poda.. Na vrhovima prstiju prilazim vratima, dlanom nežno pritiskam bravu i izlazim u  hotelski hodnik , gde svetlo još uvek gori..Iza sebe, u postelji, ostavila sam pogrešnu osobu.. U hodu navlačim štikle na otekla stopala i jurišam niz stepenice..kao niz bez kraja... jurim da što brže odem, pobegnem od noći, od sebe od te grešne strasti.. Prevara..prevarila sam sebe i prevarila prijateljstvo..Na jastuku je ostala razbarušena kosa prijatelja i verenika prijateljice... Ostale su i njegove usne kojima je ocrtao svaki deo mog tela.. ostali su dlanovi koji su me prokleli zadovoljstvom i zbog kojih sada mrzim sebe. Izlazim iz hotela. Zaustavljam taksi, da li će me iko primiti u kola? Da li bi.. da znaju da voze izdajicu, pohotnicu, preljubnicu..Tuširanje hladnom vodom i grubim sundjerom..ako skinem kožu  i namučim telo da li će savest biti zadovoljena? I dok neumorno trljam stopala, listove, butine, uranjam zube u donju usnu.
Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4

Možda bi i sada trebalo da plačem, ali ne... suze donose olakšanje a ja ga ne zaslužujem... Radije ću mrzeti sebe. Mržnja mi više priliči od tuge..Čak ni ova ledena voda ne može da rashladi uzavrele misli. Nisam ni svesna da su mi i sada usne poluotvorene ..Savest me preseca, da li da idem sada u neku crkvu da se pomolim, postim, pričestim, ispovedam..Ali  ne, kocka je bačena,  grehom je jedno telo obuzelo moje i  šta će sada biti sa tim.. neka nam nebo sudi, jer moj razum nije u stanju .

Da li se probudio?

Peškir upija hladne kapi sa tela iziritiranog grubim trljanjem.  Odjednom mi je žao sebe.. sipam punu šaku dečijeg losiona i brižljivo tapkam .. Koža mi je kao minsko polje, svaki centimetar oživljava uspomene od protekle noći. Kapci uzalud pokušavaju da sakriju vatru koja tinja u zenicama i te misli koje mi ne daju mira..“ da li je budan?“ dok mažem stopala..“Da li je budan“ dok losion klizi uz listove i butine..“Da li je budan“ dok vlažna koža postaje sve mekša.“ Da li je budan, dok mi odjednom i ovaj peškir na grudima postaje težak i instinktivno zabacujem glavu unazad nadajući se njegovim poljupcima..“Da li je budan..“

Čujem pisku alarma na telefonu.. još uvek ga nisam promenila a svaki dan to želim..Mada, možda je to jedini zvuk koji bi mogao da me trgne iz ovih paklenih misli. Sada bar znam..sedam je sati, odradiću ovo jutro rutinski, kao i svako drugo..minus tuširanje jer sam to već obavila.. a onda..onda ću pokušati da ubedim sebe da ništa nije bilo, da se ništa nije dogodilo.. Sve sam umislila, sanjala, istripovala.. čak sam puna nade dotakla sopstveno čelo, „ a šta ako imam neku baš visoku temperaturu pa sam  buncala sebi u bradu..“ Nažalost, fizički sam potpuno zdrava..haos je samo unutar mene... „Želim ga“ , „Ćuti! Ništa se nije dogodilo, ničeg nije bilo..

nastaviće se..

 


Comments

Leave a Reply

Dodaj komentar

Zapamti me